Новини світу цукор, прибуток, UNICA, етанол, цукрові заводи, цукрова тростина, попит, біопаливо, Центрально-Південна Бразилія
Центрально-Південна Бразилія виробила менше цукру, ніж очікувалося — Unica

 

http://ua.sladov.ua/

За другу половину серпня Центрально-Південна Бразилія переробила менше тростини та виробила менше цукру, ніж очікувалося, за даними галузевої групи Unica.

Про це повідомляє Reuters.

Заводи найбільшого в світі регіону з виробництва цукру переробили 38,91 млн т цукрової тростини, порівняно з 45,28 млн т за першу половину місяця, повідомляє Unica. Аналітики очікували майже 42 млн т.

Виробництво цукру склало 2,53 млн т, у порівнянні з 3,15 млн т за попередній двотижневий період, а середнє очікування — 2,82 млн т.

«Ці цифри вказують на скорочення темпів переробки тростини», — коментує Unica, не вказуючи можливу причину.

Виробництво етанолу досягло 1,77 млрд л, порівняно з 1,94 млрд л за попередній двотижневий період. Консенсус-прогноз склав 1,86 млрд л.

Unica підтвердила нещодавню тенденцію заводів, спрямовану на збільшення виробництва етанолу та зменшення виробництва цукру, оскільки біопаливо приносить компаніям більші прибутки.

«За місяць етанол приніс більший прибуток, ніж цукор, і, як правило, великі заводи перепрофілюють виробництво лише після більш тривалого періоду постійної рентабельності одного або іншого товару», — зазначив старший цукровий аналітик Kingsman, Клаудіу Коврига, очікуючи 48,9% тростини для виробництва цукру.

Але виробництво цукру зменшилося до 46,9%, заявила Unica, додавши, що в серпні продажі етанолу склали на 23% більше, ніж у липні, та є найбільшим обсягом, який було продано заводами за два тижні, протягом останніх 12 місяців.

Unica вважає, що скорочення пропозиції імпортного етанолу на внутрішньому ринку, підвищення цін на бензин та зростання попиту на паливо в Бразилії під час відновлення економіки відбулося за рахунок поліпшення місячних продаж біопалива.

Читайте також:

Китай планує продати 370 тис. т цукру через тендер

Індонезія зменшує податок на імпорт австралійського цукру до 5%

Бразилія експортувала 642 тис. т цукру в країни СНД