Новини світу цукор, виробництво, Бразилія, етанол, Bunge, BP Plc
Bunge і BP планують створити спільне підприємство з виробництва цукру та етанолу в Бразилії

 

www.elonce.com/

Американський трейдер сировинними товарами Bunge Ltd та британська енергетична компанія BP Plc заявили в понеділок про об'єднання своїх бразильських підприємств із виробництва цукру та етанолу, щоб створити спільне підприємство, яке стане третім у світі за величиною переробником цукрової тростини.

Про це повідомляє Reuters.

Створення цього спільного підприємства є найбільшою угодою в біоенергетичному секторі Бразилії, після того як Royal Dutch Shell об'єднала зусилля з Cosan, щоб сформувати лідера галузі Raízen в 2011 році.

Разом Bunge і BP будуть керувати 11 заводами в Бразилії, здатними переробляти 32 млн т тростини на рік, поступаючись тільки Raízen і Biosev (контролюється іншим світовим трейдером сировинними товарами Louis Dreyfus).

Ця угода дає BP можливість активно розвиватися на бразильському ринку етанолу напередодні нової федеральної політики в наступному році, спрямованої на розширення використання біопалива, яке використовується з бензином в бразильських легкових автомобілях.

Bunge заявила, що отримає грошову виручку в розмірі 775 млн дол. у рамках угоди, яку вона планує використати для скорочення боргу.

Американська компанія в минулому намагалася продати свою цукрову компанію в Бразилії, але безуспішно. Потім вона спробував вийти на біржу в Сан-Паулу в минулому році, але скасувала план, пославшись на несприятливі ринкові умови.

У минулому році Bunge продав свій бізнес з торгівлі цукром Wilmar International Ltd. Її підрозділ з біоенергетики заявив про втрати в п'яти з шести минулих кварталах, і результати прогнозу компанії по цьому блоку будуть приблизно беззбитковими в 2019 році.

«Це партнерство з BP являє собою важливу віху в оптимізації портфеля для Bunge, що дозволяє нам знизити наші нинішні ризики, пов'язані з переробкою цукру», — заявив генеральний директор Bunge Грегорі Хекман.

Ринкові умови для етанолу в Бразилії покращилися завдяки високому попиту і більш високими цінами, але світовий ринок цукру залишається проблематичним.

«Я думаю, що спільні підприємства зможуть домогтися великий синергії, буде велика оптимізація ресурсів і зниження витрат. Це гарна новина для сектора, тому що угода створює набагато більш сильного гравця. Всі ці турботи про майбутнє активів Bunge зникли», — повідомив Арнальдо Корреа, консультант по цукру та етанолу в Бразилії.

Спільне підприємство, що отримало назву BP Bunge Bioenergia, буде працювати автономно, зі штаб-квартирою в Сан-Паулу. Крім цукру та етанолу, компанія має потенціал для виробництва електроенергії на основі відходів біомаси з цукрової тростини.

«Нова компанія, безумовно, зосередиться на паливі та електриці, яке буде набувати все більшого значення в міру відновлення економіки Бразилії», — стверджує Пліній Настарі, головний аналітик бразильського консалтингового агентства Datagro.

Маріо Лінденхайн, глава відділу біопалива в BP і майбутній голова нового підприємства, додав, що компанія стежить за новими азіатськими ринками етанолу.

Угода, яка, як очікується, буде закрита в четвертому кварталі 2019 року, включає в себе права на вихід на ринок через 18 місяців, включаючи приватні продажі. У Bunge є можливість почати розміщення акцій через два роки.

«У нас є сильний, відданий партнер BP, а також гнучкість в середньостроковій і довгостроковій перспективі для подальшої монетизації з повним виходом через IPO або інший стратегічний маршрут», — сказав Хекман з Bunge.

Після публікації новини Акції Bunge виросли більше ніж на 3% в Нью-Йорку, а потім знизилися до 1,4%. Акції BP зросли на 0,3% в Лондоні.

Читайте також:

В Індії нижчі середнього рівня опади загострюють побоювання за урожай

У Кенії виробництво цукру зменшилося на 6%