Новини ближнього зарубіжжя цукор, виробництво, переробка, Татарстан, Заїнський цукор, сезон
«Заїнський цукор» завершив виробничий сезон

 

https://www.spiceography.com

Завод «Заїнський цукор» закінчив сезон переробки цукрових буряків 2018 року. За час роботи завод прийняв понад 1,2 млн т цукрових буряків і виробив 171,9 тис. т цукру, 42,8 тис. т патоки-меляси і 54,3 тис. т гранульованого жому.

Добова норма переробки досягла 7,4 т, але були зафіксовані показники і більше 8 тис. т сировини. Виробництво при цьому досягло 1,1 тис. т. Виручка заводу, за підсумками 2018 року, склала 5 млрд руб., передають «Известия Татарстана».

Заступник генерального директора АТ «Агросила» з питань ВАТ «Заїнський цукор» Антон Трошин повідомив: «У новому сезоні ми збільшили обсяг переробки буряків — для порівняння, в минулому році показник досягав 997 тис. т. Сировина, що надходить на завод, зберігається в спеціальних кагатах, які займають близько 60% кагатного поля. Буряк зберігається не більше 1 місяця, після чого подається на переробку. Інша частина сировини, яка становить 140 тис. т, зберігається в кагатах, обладнаних системою активного вентилювання. Термін зберігання в даному випадку становить від 70 діб. При таких умовах і подачі цукрових буряків на виробництво досягаються мінімальні втрати сировини. Зокрема, в новому сезоні втрати буряка при зберіганні знизилися і склали менше 1%».

На технічне переоснащення заводу в новому сезоні було спрямовано понад 180 млн руб., що дозволило замінити на виробничій локації жомовий прес, облаштувати майданчики активного вентилювання і здійснити необхідні технічні оновлення. У сезоні 2019/2020 МР планується переробити не менше 1,1 млн т цукрових буряків. Щоб забезпечити якісну і безперебійну роботу, в рамках інвестпрограми, на заводі буде реконструйовано сушильне відділення, реалізований монтаж резервуара хімочищеної води і вентиляції на складі цукру, планується також побудувати додаткову ємність зберігання патоки і придбати необхідні механізми та агрегати.

У 2018 році на заводі був реалізований проект штрих-кодування кожного мішка цукру в цілях оперативного і достовірного обліку виробленої продукції. З метою оптимізації витрат і втрат у виробництві перед початком сезону було облаштовано майданчик активного вентилювання та реалізовано охолодження кагатів на території заводу. У цьому ж напрямку була переглянута система логістики приймання і зберігання буряків, що дозволило зберігати буряк на кагатному полі з меншими втратами. Крім того, активно використовувалася система зберігання буряків в невеликих польових кагатах. Результатом стало виробництво цукру вищої якісної категорії — ТС-1.

Читайте також:

Липецька ГК «Тріо» домовилася про партнерство з французьким цукровим трейдером Sucden

У 2018 році Казахстан зменшив імпорт цукру на 8%