Новини ближнього зарубіжжя Казахстан, цукрові буряки, посівна площа, Алматинська область
В Алматинській області посівна площа цукрових буряків збільшиться до 11 тис. га

 

http://naturalsociety.com

У цьому році в Алматинській області посівна площа цукрових буряків складе понад 11 тис. га.

Про це повідомив керівник обласного управління сільського господарства Сексембай Бекішев, передає inform.kz.

«У поточному році планується довести площі посівів цукрових буряків до 11,2 тис. га. Плануємо довести валовий обсяг виробництва цукрових буряків до 414,4 тис. т при урожайності 370 ц/га», — зазначив він.

Крім того, з обласного бюджету виділено близько 1,7 млрд тенге (136 млн грн) для створення нових сервісно-заготівельних центрів і закупки насіння цукрових буряків зарубіжного виробництва.

«У поточному році створено 7 сервісно-заготівельних центрів. У даний час підписані договори про постачання 132 одиниць сільгосптехніки», — сказав керівник сільгоспуправління.

Він також уточнив, що в перспективі в регіоні поставлена ​​задача до 2021 року збільшити площі посівів цукрових буряків до 14 тис. га за рахунок відновлення раніше вибулих зрошуваних земель та освоєння нових.

«Для цього нами спільно з Міністерством сільського господарства проводиться певна робота. Зокрема, за рахунок залучення інвестицій міжнародних банків розвитку будуть реалізовані інвестиційні проекти в 16 районах області. З них на першому етапі планується реалізація інвестиційних проектів у восьми районах області із залученням коштів Ісламського банку розвитку. Наприклад, у 2018 році для реконструкції зрошувальних мереж Ескельдінського району виділено 1,5 млрд тенге (120 млн грн) і роботи почалися», — пояснив Сексембай Бекішов.

Читайте також:

Курські цукрові заводи готуються до нового виробничого сезону

У Росії дощове літо може збільшити число фунгіцидних обробок цукрових буряків

Єлецький цукровий завод визнаний на Всеросійському рівні