Новини ближнього зарубіжжя врожайність, Казахстан, цукрові буряки, посівна площа, Жамбильська область
У Жамбильській області посівна площа цукрових буряків збільшиться на 14%

 

http://www.ukrsugar.com/uk

У господарствах Жамбильської області Казахстану завершується підготовка до весняно-польових робіт.

Про це передає кореспондент МІА «Казінформ».

За словами виконуючого обов'язки керівника обласного управління сільського господарства Еркебулана Кулкеєва, в цьому році планована посівна площа сільськогосподарських культур складе 602,7 тис. га. Однак з урахуванням диверсифікації ця цифра може збільшитися на 45 тис. га (у 2017 році оброблювана площа сільгоспземель склала 608,8 тис. га).

За останні десять років загальна посівна площа сільськогосподарських культур в Жамбильській області зросла майже на 100 тис. га. У рамках диверсифікації відбувається збільшення посівної площі цукрових буряків.

На 14% в цьому році збільшать площі, зайняті стратегічною для регіону культурою — цукровим буряком. У 2017 році буряком було зайнято 9 тис. га, аграрії зібрали понад 120 тис. т сировини. Урожайність минулого року в середньому склала 228 ц/га. У цьому році зі збільшенням площі аграріїв націлюють на отримання до 200 тис. т цукрових буряків.

У Жамбильській області була досить сніжна зима і почалася дощова весна, яка накопичила на полях достатній запас вологи. Тепер Жамбильські аграрії сподіваються на отримання хорошого врожаю цього року.

Читайте також:

У країнах СНД виробництво цукру може зменшитися майже на 440 тис. т

«Продімекс» планує консолідувати 100% Мелеузівського цукрового заводу

Цукровий завод «РусАгро» почав переробку екстракту