Новини ближнього зарубіжжя врожайність, цукрові буряки, посівна площа, валовий збір, Воронезька область
У Воронезькій області цукровими буряками засіяно 133 тис. га

 

https://belarus.kws.com/

В даний час у Воронезькій області цукрові буряки посіяно на 133 тис. га (106% від плану).

Про це повідомляється на Sugаr.ru.

За останні сім років, за основними показниками, Воронезька область вийшла на лідируючі позиції в ЦФО і Росії. Так середньорічне виробництво цукрових буряків складає 5,3 млн т.

У минулому році валовий збір цукрових буряків у Воронезькій області склав 5,8 млн т, середня врожайність — 482 ц/га, що також є рекордним показником за всю історію буряківництва в регіоні. За валовим збором область посіла 2-е місце в РФ і 1-е місце в ЦФО.

Досягненню високих результатів сприяли не тільки сприятливі погодні умови, а й технічна і технологічна модернізація галузі. У рамках програми імпортозаміщення у 2016 році організовано роботу щодо забезпечення селекційної незалежності в рослинництві області. На базі Всеросійського НДІ цукрових буряків і цукру створюється Федеральний дослідний центр. За допомогою об'єднання зусиль держави і галузевого бізнесу ( «Продімекс», «РусАгро», «Щелково Агрохім») за рахунок впровадження в селекційний процес сучасних методів біотехнології вдасться істотно підвищити конкурентоспроможність гібридів цукрових буряків вітчизняної селекції.

У найближчі п'ять років буде створено не менше шести нових гібридів культури і збудована система їх первинного насінництва, що дозволяє задовольнити потреби вітчизняного ринку цукру на 40-50%.

Читайте також:

У Киргизії ціни на цукор підскочили на 4%

На Алтаї забезпечують безперебійну роботу єдиного цукрового заводу

У Росії ціни на цукор збільшилися на 2%