Новини ближнього зарубіжжя Туркменістан, цукрові буряки, площа, зрошення, сорти, посівна
У Туркменістані завершилася посівна цукрових буряків

 

https://www.fginsight.com

У Балканському і Марійському велаятах Туркменістану завершилася посівна цукрового буряка.

Про це повідомляє газета «Золотий вік».

Посівна кампанія стартувала в середині травня на відведених під цю культуру площах, а потім продовжилася на вивільнених з-під пшениці полях. Збирати врожай почнуть в жовтні і продовжать до весняної сівби бавовника та овоче-баштанних. Збір врожаю проводиться поступово, так як культура холодостійка і може перечікувати зиму в грунті.

У Татарстані цукрові буряки займають зрошувану площу в 17,9 тис. га, з яких отримують 220 тис. т і більше врожаю в рік для виробництва планових 11 тис. т цукру. У процесі переробки сировини на заводі «Маришекер» отримують харчовий спирт, а відходи виробництва відправляють на відгодівлю сільськогосподарських тварин. Площі під буряком залишаються незмінними, що враховується в держзамовленні при укладанні договорів з орендарями на виробництво сировини для вітчизняного цукрового виробництва. Замовник — Міністерство сільського і водного господарства Туркменістану, в структуру якого недавно увійшли підприємства реорганізованого Держоб'єднання харчової промисловості.

Туркменські буряківники використовують російські сорти «Романівська-47» і «Портланд», які добре показують себе в аридному кліматі, стійкі до шкідників і хвороб, а також відрізняються високим вмістом цукру. «Маришекер» забезпечує сільгоспвиробників насінням, а в період збиральної — транспортом для перевезення врожаю на приймальні пункти.

Читайте також:

У Росії пізня посівна та посуха відбилися на посівах цукрових буряків

У Казахстані повним ходом йде модернізація Аксуського цукрового заводу

Киргизія виробила 19 тис. т цукру за півроку