Новини ближнього зарубіжжя виробництво, меляса, завод, біопластик, Татсрат, Investire Italis S.r.l., ТАИФ
У Татарстані планується побудувати завод із виробництва біопластика з меляси

 

https://rg.ru

В ОЕЗ «Алабуга» (Татарстан) планують запустити виробництво биопластика в III кварталі 2021 року. Ініціатором проекту виступив холдинг «ТАИФ» спільно з італійським виробником біопластика «Investire Italis S.r.l.» (компанія Bio-on).

Про це повідомляє «Татар-інформ».

В ОЕЗ «Алабуга» компанія планує здійснювати виробництво біопластика в обсязі 10 тис. т на рік. Термін запуску виробництва — III квартал 2021 року.

Обсяг фінансування проекту, відповідно до бізнес-плану, складе 9,7 млрд руб. Завод займе ділянку площею 7 га.

Угоду про виробництво біопластика Президент Татарстану підписав ще в 2017 році в рамках робочого візиту до Італії. Спочатку завод планувалося розмістити на базі «Казаньоргсинтез».

Татарстанський біопластик будуть виробляти з відходів від переробки цукрових буряків — меляси (патоки). За словами заступника прем'єр-міністра Татарстану — міністра сільського господарства і продовольства Марата Ахметова, для цього в Республіці є достатньо ресурсів.

«Щорічно ми переробляємо 3 млн т цукрових буряків. У результаті залишається 100-120 тис. т меляси (кормової патоки). Можна вважати, що для запропонованого міланським підприємством проекту цього обсягу вистачить, щоб виробляти 10 тис. т біопластика на рік», — наголосив Ахметов.

Читайте також:

У Марийському велеяті Туркменістану планується зібрати більше 200 тис. т цукрових буряків

«Продімекс» запустив цех пресування цукру у Воронезькій області