Новини ближнього зарубіжжя цукор, імпорт, виробництво, врожайність, Росія, Союзроссахар, посуха, буряки
У Росії виробництво цукру може знизитися до 5,7 млн ​​тонн — Союзроссахар

 

https://pgbonus.ru/

Цього року в Росії виробництво цукру може виявитися нижчим за прогнозовані раніше показники і скласти 5,7 млн ​​т проти 5,75 млн т у 2020 році і 7,3 млн т у 2019 році, випливає з презентації Союзроссахару. На початку року прогноз виробництва становив 6,2 млн т.

Про це повідомляє ІА «Фінмаркет».

«Цього сезону знову виробимо ще менше цукру, але цього буде достатньо, все буде нормально», — заявив голова правління Союзроссахару, голова громадської ради при Мінсільгоспі Андрій Бодін.

Згідно з презентацією Союзроссахару, цього року цукрові буряки були посіяні на 1,006 млн га проти 928 тис. га в 2020 році, їх урожайність збільшилася до 380 ц/га з 370 ц/га. На зниження виробництва багато в чому вплинула посуха.

Зростання виробництва цукру наступного року може бути забезпечене як за рахунок розширення посівних площ, так і за рахунок переробки імпортного цукру-сирцю. «Цукор буде доступний, ми повернемося до обсягів виробництва, — сказав Бодін, — Нещодавно ми обговорювали це з Мінсільгоспом, збільшуватимемо посіви».

Як випливає з презентації, у 2022 році частка цукру, виробленого з імпортного сирцю, складе 300 тис. т.

«На жаль, імпортуватимемо. Дефіциту цукру не буде. Але висновок один — краще виробляти більше власної продукції та більше експортувати. У нас, дійсно, ринок конкурентний», — заявив Бодін.

Росія не імпортувала цукор-сирець у помітних обсягах із 2017 року. Цього року на тлі зниження виробництва бурякового цукру ввезення цукру-сирцю помітно зросло. За даними ФМС, за 11 місяців було ввезено 7,3 тис. т, що на 16,1% більше, ніж роком раніше. У вартісному вираженні постачання збільшилося на 3,5% — до $4,3 млн.

Читайте також:

«Продімекс» завершив збирання цукрових буряків у Воронезькій області

Виручка цукрового сегменту «РусАгро» збільшилася на 14%