Новини ближнього зарубіжжя цукор, виробництво, споживання, Росія, ІКАР
У Росії споживання цукру вперше перевищить 6 млн т — ІКАР

 

elgourmeturbano.blogspot.ae/

У Росії в цьому сезоні (серпень-липень) річне споживання цукру може перевищити 6 млн т, прогнозує провідний експерт Інституту кон'юнктури аграрного ринку (ІКАР), Євген Іванов.

Про це передає прес-служба ІКАР.

«Зростання споживання цукру в Росії йде з 2012 року, але в цьому сезоні воно вперше перевищить 6 млн т», — повідомив Євген Іванов.

За його прогнозом, показник виросте з 5,97 млн ​​т в минулому сезоні до 6,07 млн ​​т, "а, може, й вище" в поточному сезоні. Основний приріст пов'язаний з так званим прямим споживанням населенням з травня по вересень під літні заготовки, а також з виробництвом домашнього алкоголю, пояснив він. Пославшись на оцінки «Центру досліджень федерального та регіонального ринків алкоголю», Євген Іванов повідомив, що в Росії продовжує зростати споживання цукру: на домашній алкоголь вже припадає не менше 17% ринку міцного алкоголю. Як зазначив експерт, індустріальне споживання цукру за останні роки не змінилося.

ІКАР все ще прогнозує виробництво бурякового цукру в цьому році на рівні не менше 6,2 млн т.

«При сприятливій погоді, якщо вдасться зібрати всі залишки врожаю та зберегти зібраний буряк, виробництво може вийти на 6,5 млн т», — прогнозує він.

Читайте також:

Російські інвестори мають намір побудувати цукровий завод в Узбекистані

У Башкирії може з'явитися ще один цукровий завод

«РусАгро» інвестує 5,5 млрд руб. у другий завод з переробки меляси