Новини ближнього зарубіжжя виробництво, Росія, цукрові буряки, площа, дефіцит вологи, ІКАР, посівна, пересівання, вітер
У Росії посівна площа цукрових буряків зменшилася на 16%

 

ua.depositphotos.com/

За даними Мінсільгоспу Росії, станом на 27 травня посівна цукрових буряків майже завіершена. І в цьому році під культуру відведено на 16% меншу площу, ніж у минулому році (945 тис. га, проти трохи більше 1,1 млн га).

Про це повідомляється на Sugar.ru.

За даними «Центру агроаналітики» (підвідомчого Мінсільгоспу), найбільше зменшаться посіви в Центральному (на 17,6%), Південному (18%) і Приволзькому (15,3%) федеральних округах. Крім скорочення площ, підводить погода — вітер, нестача вологи. Через це аграрії півдня і Центрального Чорнозем'я пересівають буряк більше звичайного, говорить провідний експерт Інституту кон'юнктури аграрного ринку (ІКАР) Євген Іванов. Наприклад, воронезький «Агротех-Гарант» змушений був пересіяти близько 35-40% цукрових буряків через пилові бурі, розповів президент компанії Сергій Оробінський.

Це означає, що в цьому році ми отримаємо менше цукру. І це благо для російського ринку, переконані експерти. Зниження виробництва дозволить збалансувати ринок. При цьому ціни для споживача не стануть від цього суттєво вищими. Росіяни споживають в рік близько 6 млн т цукру. А в останньому сезоні його було вироблено понад 7,7 млн ​​т. Разом із запасами минулих років надлишки оцінювалися майже в 2,5 млн т. Це змусило російських виробників шукати виходи на зовнішні ринки. За даними "Центру агроаналітики", до середини травня вперше в історії Росії експорт цукру перевищив 1 млн т. Однак продавати цукор на експорт доводилося за мінімальними цінами. Виходить, що російські виробники цукру реалізовували продукцію, скоріше, від безвиході.

На урожай цукрових буряків в цьому році вплинуть не тільки скорочення посівних площ, але також вітер і дефіцит вологи. 

Читайте також:

У Криму розвивається імпортозаміщення насіння цукрових буряків

У Мордовії завершується посівна цукрових буряків