Новини ближнього зарубіжжя врожайність, цукристість, цукрові буряки, посіви, Нижегородська область, холодна погода, перезволоження
У Нижегородській області погана погода може викликати скорочення врожайності та цукристості буряків

 

https://ru.123rf.com/

Дощова та холодна весна і перша половина літа в центральних регіонах Росії призвели до перезволоження грунтів, пізнього сівби і загибелі частини рослин.

Про це пише Комерсант.

В агрофірмі «Весна» (афільована з власниками «АФГ Національ», керує Сергачським цукровим заводом і займається вирощуванням цукрових буряків в Нижегородській області) розповіли, що дощова погода може призвести до вимокання коренеплоду: «За нашими оцінками на сьогоднішній день вимокання становить 10% від загального обсягу посадок. Якщо дощова погода збережеться, можливий загальний обсяг вимокання до 20%, що, природно, призведе до зменшення врожайності та зниження цукристості буряка».

Взагалі, у 2017 році «Весна» розраховувала підвищити врожайність цукрових буряків на своїх полях на 20% — до 330 ц/га та збільшила площу посівів більш ніж удвічі — до 9,15 тис. га. Але через погану погоду довелося подвоїти витрати на боротьбу з бур'янами, шкідниками і хворобами, а також кількість хімічних прополок.

«На сьогодні вже проведено чотири хімпрополки, хоча зазвичай за весь сезон їх не проводять більше трьох разів. При цьому для проведення частини цих робіт ми змушені залучати малу авіацію, оскільки дощі не дозволяють звичайній техніці вийти в поле», — пояснюють в агрофірмі. Цукрова компанія вже готується до того, що збирання доведеться проводити інтенсивно, і укладає договори на використання додаткових комбайнів для прискореного збору врожаю, коли настане термін. Спрогнозувати урожай в агрофірмі поки не беруться, але розраховують, що за рахунок збільшення площі посівів зростання обсягів виробництва цукру на Сергачському цукровому заводі все одно буде.

Читайте також:

У Білорусі виробництво цукру зменшилося майже втричі

У Росії цукрові буряки наганяють відставання, що виникло через погану погоду — ІКАР

На Кубані заводи починають виробляти цукор з нового врожаю