Новини ближнього зарубіжжя Казахстан, переробка, цукрова тростина, Аксуський цукровий завод
У Казахстані планують переробляти цукрову тростину

 

https://russian.alibaba.com/

Аким Алматинської області Казахстану Канат Бозумбаєв повідомив, що на будівництво складу для зберігання тростинної сировини виділять 1,5 млрд тенге,

Про це повідомляє Sugar.ru.

У Казахстані Аксуський цукровий завод через нестачу необхідного обсягу сировини (цукрових буряків) перероблятиме цукрову тростину (ймовірно мається на увазі тростинний цукор-сирець).

Наразі проводиться модернізація підприємства. За словами акима, буде виділено 1,5 млрд тенге на будівництво складу для зберігання тростинної сировини. Надалі у заводу буде можливість цілорічної переробки разом із цукровим буряком та тростиною.

Канат Бозумбаєв повідомив, що завод є найбільшим підприємством у районі. Потужність його переробки – 450 тис. т буряків. Минулого року на заводі було вироблено продукції на 10,4 млрд тенге, що склало 31% у частині промислового виробництва району.

Аким нагадав, що для підтримки буряків з 2022 року ціна приймання сировини збільшилася на 5 тис. тенге і склала 30 тис. тенге за тонну, з них 15 тис. тенге – субсидії, 15 тис. тенге оплачує завод.

Обговорюючи під час зустрічі з міністром сільського господарства Єрболом Карашукєєвим проблеми розвитку цукрової галузі регіону, аграрії наголосили, що насамперед потрібно забезпечити прийнятну закупівельну ціну на буряки. Значне зростання цін на ПММ, пестициди, тарифи на поливну воду призвело до того, що незважаючи на зусилля, що докладаються, аграрії, що займаються вирощуванням солодкого кореня, перестали отримувати вигоду і можливість оновлювати сільгосптехніку. З огляду на те, що цукор – стратегічно значущий продукт, була надана необхідна підтримка. Крім того, для покриття частини витрат на транспортування сировини Коксуський цукровий завод виплачує 1,5 тис. тенге за кожну тонну доставленої продукції.

Читайте також:

У росії посіяли 85% цукрових буряків

У Башкирії посіяли третину цукрових буряків