Новини ближнього зарубіжжя цукрові буряки, валовий збір, Білорусь, сировинна зона
У Білорусі планується визначити сировинні зони вирощування цукрових буряків

 

www.sadyk.ru/

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вимагає чітко визначити сировинні зони вирощування цукрових буряків.

Про це передає БЕЛТА.

Глава держави підкреслив, що вирощування цукрових буряків треба переміщати туди, де буде висока рентабельність, де господарства зацікавлені в їх виробництві.

У минулому році в Білорусі проводилась оптимізація сировинних зон із виробництва цукрових буряків, до складу яких увійшло 389 господарств 50 районів Брестської, Гродненської, Мінської та Могилевської областей (для порівняння: в 2007 році вирощуванням цукрових буряків займалися 570 господарств в 57 районах п'яти областей).

У минулому році отримано максимальний валовий збір цукрових буряків, заготовлено 4927,2 тис. т сировини, або 115% від рівня 2016 року. Цукрові організації в повному обсязі виконали завдання по заготівлі цукрових буряків у рахунок держзамовлення.

На Слуцькому комбінаті в оптимальні терміни (за 125 днів) був перероблений рекордний урожай цукрових буряків при стовідсотковому завантаженні потужностей.

З урахуванням різкого зниження ціни на білий цукор у Росії було вжито заходів щодо диверсифікації експорту. У 2017 році білий цукор поставлявся в 16 країн світу.

Читайте також:

Успенський цукровий завод планує збільшити потужності

Білорусь відмовилася від імпортної сировини для виробництва цукру

У ФАНО Росії обговорили план розвитку селекції цукрових буряків