Новини ближнього зарубіжжя цукор, виробництво, інвестиції, реконструкція, переробка, модернізація, Сергачський цукровий завод
Сергачський цукровий завод скоротив інвестиції в модернізацію виробництва

 

kakzarabativat.ru/

Обсяг інвестицій, які планується направити на модернізацію Сергачського цукрового заводу, скоротився. Проєкт інвестиційної угоди між обласним урядом і власником заводу ТОВ «Агрофірма "Весна"» обговорювався на засіданні комітету з обласного АПК.

Про це пише Комерсант.

Оновлений проєкт передбачає збільшити обсяг переробки цукрових буряків з 3 до 4 тис. т (раніше озвучувалася цифра 6 тис. т на добу). Обсяги виробництва цукру повинні вирости вдвічі — до 86 тис. т до 2025 року, виробництво патоки також планується подвоїти — до 16 тис. т. Виробництво жому до 2025 року Сергачський цукровий завод планує довести майже до 24 тис. т. Загальний обсяг інвестицій оцінюється в 1,97 млрд руб. Більше 1,24 млрд руб. вже було направлено на реалізацію цього проєкту в 2018-2020 роках. Інвестиційна угода з агрофірмою «Весна» діє до 1 червня 2025 року, за цей період пільга з податку на майно для підприємства складе 9,1 млн руб.

Ряд депутатів висловили сумніви, що підприємство зможе забезпечити себе необхідною кількістю сировини. За словами гендиректора агрофірми «Весна» Дмитра Родіонова, формування власної ресурсної бази дозволить вирішити цю проблему.

Гендиректор агрофірми «Весна» Ігор Согін розповів, що в перспективі плани розраховані на збільшення переробки до 8 тис. т буряків на добу. Проведена реконструкція є лише першим етапом модернізації, а після 2023 року має розпочатися новий інвестиційний етап.

Читайте також:

У Росії врожайність цукрових буряків зменшилася майже на 23%