Новини ближнього зарубіжжя цукор, меляса, інвестиції, потужність, проект, РусАгро, дешугаризація, Чернянський цукровий завод
«РусАгро» запустить "цукровий" проект за 5,7 млрд руб.

 

https://www.olx.ua

«РусАгро» має намір запустити установку з переробки бурякової меляси (кормової патоки) та отримувати цукор, який на більшості виробництв втрачається, на базі Чернянського цукрового заводу.

Про це повідомляє БелПресса.

5 грудня проект презентувала операційний директор «РусАгро-Центр» Олена Виногорова. За її словами, в Росії зараз виробляється близько 6 млн т цукру на рік. У групи «РусАгро» — 16%-ва частка ринку. При цьому по всій країні отримують лише 70 тис. т дешугаризованого (виробленого з бурякової меляси) цукру, в тому числі 39 тис. т — на заводах «РусАгро» у Воронезькій і Тамбовській областях.

Стандартне виробництво витягує тільки 80% цукру з буряка. 10-15% залишається в мелясі (кормовій патоці — побічному продукті цукрового виробництва), і цей цукор у Росії майже ніхто не витягує.

За словами Виногорової, «РусАгро» хоче вилучати до 80% від всього цукру, який залишається в мелясі, і для цього побудує на Чорнянському цукровому заводі установку по дешугаризації меляси. На повну потужність вона запрацює 1 лютого 2020 року. Це дозволить «РусАгро» виробляти додатково 70 тис. т цукру, що можна порівняти з потужністю середнього заводу, який переробляє 5 млн т буряка на рік.

Окрім цукру, завод буде виробляти бетаїн (похідну амінокислоти), який по вже підписаному контракту почнуть поставляти в США. Третій продукт установки — знецукрена меляса — буде продаватися як біопаливо.

На проект «РусАгро» направить 2 млрд власних коштів, решта — 3,7 млрд — отримає через пільгову позику по лінії Мінсільгоспу. 2,4 млрд із загальної суми інвестицій витратять на обладнання, решта піде на будівельно-монтажні роботи.

Щорічний дохід від реалізації продуктів нової установки складе 2,467 млрд руб., а чистий прибуток — 750 млн руб.

Читайте також:

Буїнський цукровий завод збільшив виробництво цукру на 8 тис. т

«Продімекс» закрив один із своїх цукрових заводів

У Казахстані планується побудувати сучасний цукровий завод