Новини ближнього зарубіжжя цукор, внутрішній ринок, виробництво, Узбекистан, цукровий завод, інвестори, потреба
Російські інвестори мають намір побудувати цукровий завод в Узбекистані

 

tvoemisto.tv/

Група російських інвесторів планує побудувати новий цукровий завод в Узбекистані.

Про це повідомляє Sputnik Узбекистан.

На сьогоднішній день сторони вже визначилися з попереднім місцем розташування нового промислового об'єкту. Це буде одна з вільних економічних або малих промислових зон в Ташкентській області. Завод працюватиме на сировині, що поставляється з Росії, частину його продукції планується відправляти на експорт в сусідні країни.

Джерело не назвало російську компанію, готову інвестувати в проект, а також обсяг передбачуваних вкладень. Однак введений в 2014 році цукровий завод «Ангрен Шакар» коштував понад 100 млн дол.

Узбекистан вже почав отримувати буряковий цукор з Росії. За даними експертів, до кінця року країні необхідно буде завести не менше 120-150 тис. т цього продукту.

Росія та Узбекистан дійшли згоди про експорт цукру російськими виробниками під час візиту міністра сільського господарства Олександра Ткачова в республіку у вересні цього року. Тоді було підписано угоду про постачання між Союзом цукровиробників Росії та «Узбекозіковкатхолдингом».

Щорічно в Узбекистані виробляється близько 700 тис. т цукру. Діють два заводи — запущений в 1998 році «Хорезм-Шакар» (Хорезмський цукровий завод) та «Ангрен Шакар». Планувалося, що ці два підприємства повинні були практично закрити потреби внутрішнього ринку. Однак через високу вартість поставок тростини в даний час заводи працюють не на повну потужність.

Читайте також:

«РусАгро» інвестує 5,5 млрд руб. у другий завод з переробки меляси

«АльтЕнерго» прийняла 2,5 тис. т бурякового жому для виробництва біогазу

Єлецький цукровий завод планує експортувати жом у Китай