Новини ближнього зарубіжжя цукор, виробництво, Росія, переробка, цукрові буряки, цукрові заводи, Продімекс
«Продімекс» виробив майже півтора мільйона тонн цукру за сезон

 

kub-kurort.ru/

Найбільший в Росії виробник цукру — група «Продімекс» — в сезоні 2017/18 МР переробила 10,6 млн т цукрових буряків, отримавши більше 1,46 млн т цукру.

Про це повідомляє «Агроівестор».

«Цей сільськогосподарський рік склався для нас добре: були поставлені рекорди за обсягом переробки буряків і виробництва цукру як на окремих заводах, так і в цілому по холдингу, — розповів заступник гендиректора компанії Вадим Ериженський, — Ми дуже задоволені своїми виробничими показниками і, якби не погодні умови, через які ми не змогли зберегти і переробити весь вирощений урожай, то результати були б ще кращими». У загальному обсязі переробленої сировини 57% становить буряк, вироблений у власних господарствах холдингу.

Загальна потужність добової переробки всіх підприємств компанії у поточному сезоні становила майже 88 тис. т. 16 цукрових заводів холдингу розташовані у Воронезькій, Пензенській, Бєлгородській, Курській областях, а також в Краснодарському, Ставропольському краях і Башкортостані. У складі «Продумексу» і найпотужніший цукровий завод країни — «Успенський цукровик» (Краснодарський край). У цьому сільськогосподарському році на максимумі підприємство переробляло 12,8 тис. т цукрових буряків на добу. За даними Інституту кон'юнктури аграрного ринку (ІКАР), другий за потужністю в Росії — Добринський цукровий завод, який належить французькій групі «Сюкден». У сезоні 2017/18 МР його середня добова потужність склала 11,2 тис. т.

Відпускна ціна на цукор «Продімексу» в першій половині сезону коливалася в районі 24-27 тис. руб./т з ПДВ, що забезпечує рентабельність виробництва менше 10%. «Прибутковість бізнесу знизилась, фінансові показники виглядають набагато гіршими, ніж у минулому сільськогосподарському році, але не катастрофічно, — стверджує Вадим Ериженський, — Своєчасно вжиті зусилля з організації експорту цукру дозволили поліпшити ситуацію». За підсумками 2017 року, холдинг є і найбільшим російським експортером цукру, підкреслює топ-менеджер, не уточнюючи цифр. За даними Союзроссахару, всього в 2017 році Росія поставила 513 тис. т цукру.

За прогнозом ІКАР, загальні посіви цукрових буряків у Росії під урожай 2018 року можуть скласти 1,1-1,15 тис. га. «Продімекс» в цьому році не планує скорочувати площі агрокультури. Модернізація виробництва підвищила конкурентоспроможність холдингу, і компанія, за словами Ериженського, в стані без втрат пережити не найкращу ринкову ситуацію. Модернізація заводів групи триватиме раніше наміченими темпами. А ось розширювати холдинг за рахунок придбання нових підприємств на даний момент не планується. «Цікавих активів на ринку зараз не пропонується, але якщо щось з'явиться, то ми неодмінно розглянемо цей варіант», — робить висновок топ-менеджер компанії.

Читайте також:

Успенський цукровий завод планує збільшити потужності

Білорусь відмовилася від імпортної сировини для виробництва цукру

Росія наростила обсяги експорту бурякової меляси