Новини ближнього зарубіжжя виробництво, цукрові заводи, Продімекс, сезон, Чорноземя
«Продімекс» починає цукровий сезон у Чорнозем'ї

 

https://zik.ua

У найближчі дні на всіх цукрових заводахнайбільшого в Росії цукрового холдингу «Продімекс» у Чорнозем'ї розпочнеться переробка цукрових буряків.

Про це повідомляє «Абірег».

Зокрема, першим — 16 серпня — переробкою сировини займеться Ольховатський цукровий комбінат. Потім, 21 серпня, до нього приєднаються обидва білгородських заводи — ТОВ «Красноярузький цукровик» і ВАТ «Дмітротарановський цукровик», — а також філія «Любимовський» курського «Курсксахарпрому». 23 серпня переробка цукрових буряків стартує і в філії «Золотухинська». Решта заводів ГК «Продімекс» почнуть переробку відповідно до затвердженого графіка.

«Усі заводи ГК «Продімекс» були своєчасно підготовлені до сезону. До того ж посіви знаходяться в доброму стані, що, в свою чергу, гарантує виробництво якісного продукту», — відзначили в ГК «Продімекс».

Там нагадали, що успішно була проведена підготовка об'єктів до початку сезону. Так, наприклад, на Перелешинському цукровому комбінаті була модернізована випарну станція, а у філії «Золотухинська» близька до завершення комплексна реконструкція виробництва — встановлено новий дифузійний апарат, оновлені станції фільтрації соку та сиропу, продуктове відділення. «Ці заходи дозволять збільшити потужність переробки обох заводів на 1 тис. т на добу», — пояснили в компанії.

ГК «Продімекс» — один із найбільших агрохолдингів Росії, створений в 1992 році. У Воронезькій області компанії належать вісім підприємств. Всі цукрові заводи агрохолдингу здатні переробляти до 78,5 тис. т цукрових буряків на добу.

Читайте також:

У Білорусії споживання цукру на третину більше норми