Новини ближнього зарубіжжя цукор, Росія, цукристість, вихід цукру, Липецька область, буряки, площі
Липецька область виробила більше 679 тис. т цукру

 

www.nytimes.com/

Станом на 13 січня 2021 року в Липецькій області Росії перероблено майже чотири мільйони тонн цукрових буряків, з яких вироблено понад 679 тис. т цукру.

Про це повідомляє lg.lpgzt.ru.

Переробку буряка продовжують два з шести заводів регіону. Незважаючи на несприятливі погодні умови, які склалися у 2020 році для вирощування цукрових буряків, в регіоні було вироблено 3,5 млн т солодких коренів. Цукристість буряків у Липецькій області одна з найвищих у Росії. Область також займає перше місце в Росії по виходу цукру з цукрових буряків і друге — по виробництву цукру. Вихід цукру в регіоні, за даними на грудень, становив 18,1% при середньому показнику по Росії — 16,2%.

У 2021 році планується збільшити площі під цукровим буряком до 115 тис. га. Регіон повністю забезпечує себе цукром. У 2019 році виробництво цукру в області перевищило його внутрішнє споживання в 16 разів.

«Для Липецької області цукровий буряк — стратегічна культура. Наші буряківники зуміли досягти європейського рівня у вирощуванні і переробці цієї культури, а на полях застосовуються найсучасніші наукові розробки», — зазначає керівник Липецької області Ігор Артамонов.

Читайте також:

Цукрові заводи «Продімексу» виробили 1 млн т цукру