Новини ближнього зарубіжжя цукор, виробництво, переробка, Татарстан, Буїнський цукровий завод
Буїнський завод першим у Татарстані завершив виробництво цукру

 

ru.123rf.com/

У цьому сільськогосподарському сезоні на підприємстві перероблено понад 700 тис. т буряків. За добу тут перероблялося 4,5 тис. т коренеплодів. Виробництво цукру склало понад 126 тис. т, що на 8,1 тис. т більше показника минулого року. 

Про це повідомляється на Sugar.ru.

«Робота на цукровому заводі не припинялася ні на хвилину. Приймання велося з 6 ранку до 10 вечора. Цукрові буряки брали за двома показниками: цукристості і забрудненості. Чим вища цукристість, менший вміст нецукрів і забрудненість коренеплодів, тим вища якість буряка», — говорить керівник заводу Валерій Погрібний.

Також він повідомив, що підприємство працює в штатному режимі, ведуться поставки цукру в торгові мережі, як великі, тек і дрібні за цінами, прописаним в угоді про вжиття заходів щодо стилізації цін із Мінсільгоспом Росії, і підвищення цін не планується.

За оперативними даними Мінсільгосппроду Татарстану, в цьому році в республіці заготовлено понад 1,9 млн т буряків, перероблено більше 2 млн т буряків. На сьогоднішній день сировину в кількості 82 тис. т залишилося переробити Заїнському заводу. Із підприємством також підписано угоду щодо стабілізації цін, згідно з яким оптова відпускна ціна не повинна перевищувати 36 руб./кг.

Буїнський цукровий завод є одним із перспективних підприємств переробної промисловості не тільки в регіоні, але і в усій Росії. У минулому році тут переробили понад 470 тис. т буряків, виробивши 62 тис. т цукру та 14 тис. т гранульованого жому.

Читайте також:

Цукрові заводи Білорусі виробили 460 тис. т цукру