Новини ближнього зарубіжжя цукор, імпорт, виробництво, експорт, сировина, поставки, Білорусь
Білорусь відмовилася від імпортної сировини для виробництва цукру

 

remontu.com.ua/

Білорусь відмовилася від імпортної сировини для виробництва цукру, повідомила заступник голови концерну «Белгоспищепром» Марина Міхальцевіч.

Про це передає БЕЛТА.

«У 2018 року цукор-сирець ввозитися до Білорусі не буде, прийнято остаточне рішення. Сьогодні бурякового цукру достатньо не тільки для повного забезпечення внутрішнього ринку до врожаю 2018 року, але і для поставок на експорт», — стверджує Марина Міхальцевіч.

Вона зазначила, що Слуцький цукрорафінадний комбінат завдяки модернізації виробництва може переробляти цукровий буряк не тільки в цукор, а й в сироп. Це дозволить виробляти продукт повністю на вітчизняній сировині.

«Такої модернізації на інших заводах немає. Для цукрової галузі характерна сезонність роботи. Виробництво цукру з буряка врожаю 2017 року завершено. Заводи вже переробили буряк, і до нового сезону будуть вестися інші роботи. Наприклад, у Городейського цукрового комбінату, який випускає конфітюри, соки, є ще й сади, вирощується полуниця, яка йде у власне виробництво», — розповіла заступник голови концерну.

Як повідомлялося, в 2017 році на території Слуцького цукрорафінадного комбінату була побудована ємність висотою 38 м і 35 м в діаметрі. Її заповнили 40 тис. т цукрового сиропу, який навесні завантажить потужності комбінату. З нього планується виробити понад 20 тис. т цукру. Раніше для роботи в міжсезоння підприємство закуповувало цукор-сирець з Латинської Америки. 

Читайте також:

У ФАНО Росії обговорили план розвитку селекції цукрових буряків

Казахстан імпортував більше 150 тис. т цукру з країн ЄАЕС