Новини ближнього зарубіжжя цукор, цукровий завод, жом, цукрові буряки, Кубань, переробна потужність
Агрохолдинг «Кубань» збільшив добову потужність цукрового заводу «Свобода»

 

http://agronews.ua/

Агрохолдинг «Кубань», який входить в промислову групу «Базовий Елемент» Олега Деріпаски, вивів цукровий завод «Свобода» на проектну потужність 7 тис. т буряка на добу.

Про це повідомляє прес-служба агрохолдингу.

В організації вважають, що підприємство піднялося на дев'ять позицій у рейтингу лідерів галузі з виробництва цукру та увійшло в топ-10 найбільших цукрових заводів Росії. За десять років в реконструкцію вклали понад 1,8 млрд руб., що дозволило довести потужність цукрового заводу 850 тис. т за сезон.

«У період підготовки до сезону суттєвій модернізації піддалися пункти прийому буряків, переробне відділення, жомосушильний комплекс, станція сокоочищення і продуктове відділення заводу. Переоснащення дозволило не тільки збільшити вихід цукру на 14,5% за рахунок поліпшення технологій і підвищення цукристості самого буряка при відборі сортів і дотриманні агротехнологій, а й виробництво гранульованого жому, який в минулому році став одним з головних експортних продуктів агрохолдингу.

За підсумками 2016 року, агрохолдинг продав за кордон більше 20 тис. т сушеного жому. За прогнозами фахівців підприємства, експорт гранульованого жому в цьому році може вирости на 15%. З урахуванням цих прогнозів, на підприємстві за рахунок нового обладнання планують збільшити виробництво сушеного гранульованого жому в 4 рази — з 75 до 300 т на добу.

Читайте також:

Кирсановський цукровий завод «Кристал» побудує власну ТЕЦ

Група «НМТП» зменшила перевалку цукру майже на 40%

Скидельський цукровий комбінат планує переробити близько 1 млн т цукрових буряків

Курська область планує експортувати цукор до В'єтнаму